Cursussen

OP ZOEK NAAR GOD

Meer dan de helft van de Nederlanders vraagt zich met enige regelmaat af of er meer is in dit leven dan het leven dat ze leiden. Maar niet alleen deze vraag. Ook vragen als: Heeft het leven zin? Komt er nog iets na de dood? Als God er is, waar is Hij dan? Wat weten we eigenlijk over Jezus? 

De cursus

De cursus bestaat uit 11 avonden en een kort weekend (vrijdagavond + zaterdag)

Het weekend

Halverwege de cursus gaan we met de groep een kort weekendje weg. Van vrijdagavond t/m zaterdagmiddag is er tijd voor ontmoeting met elkaar, luisteren naar boeiende sprekers en kan je je zoektocht naar God echt concreet vormgeven.

Meedoen is gratis

Iedereen moet mee kunnen doen. Daarom vragen we geen geld voor deelname aan deze cursus. Vrijwillig bijdragen mag natuurlijk altijd.

Een gevarieerde avond

De avond start om 19.00 uur met een maaltijd. Vanaf 19:30 uur is er een inleidend gedeelte van ongeveer 30 – 45 minuten. Een spreker, een film of een andere werkvorm leidt het onderwerp van de avond in. Daarna gaan de cursisten in groepjes uiteen en praten ze samen door over het onderwerp van de avond. Daar is alle ruimte om vragen te stellen en van elkaar te leren. Juist deze tijd samen wordt altijd als de meest mooie en bijzondere tijd ervaren. Het streven is dat iedereen om 21:30 uur naar huis kan.

Persoonlijke aandacht in kleine groepen

De groepen delen we in naar leeftijd en bestaan uit ongeveer 8 cursisten met een cursusleider en -leidster. De afgelopen jaren hadden we groepen voor jonge mensen, groepen voor 30-ers, voor 40-ers en voor 50 plussers. Het is uiteraard mogelijk om samen met een andere cursist in een bepaalde groep te komen. Bijvoorbeeld met je echtgenoot of je beste vriend. Dit kun je altijd even aan ons doorgeven.

Samen eten

Tijdens de cursusavonden trekken de verschillende groepen intensief met elkaar op. De cursus avonden starten we met een gezamenlijke maaltijd. Het kookteam van de Evangelische Gemeente zal je aangenaam verrassen met een heerlijke maaltijd. Deze maaltijden bieden je ook de gelegenheid om je mede cursisten beter te leren kennen.

Wat, waar en wanneer

Hieronder zie je een overzicht van de thema's, de data en de plaats:

Woensdag

4-sep-24

Leven: is er meer

Gebouw "De Wel" Eemnes

Woensdag

11-sep-24

Wie is Jezus

Gebouw "De Wel" Eemnes

Dinsdag

17-sep-24

Waarom stierf Jezus

Gebouw "De Wel" Eemnes

Woensdag

25-sep-24

Hoe kun je geloven

Gebouw "De Wel" Eemnes

Woensdag

2-okt-24

Bidden: waarom en hoe

Gebouw "De Wel" Eemnes

Woensdag

9-okt-24

De Bijbel lezen: waarom en hoe

Gebouw "De Wel" Eemnes

Woensdag

16-okt-24

Hoe leidt God ons

Gebouw "De Wel" Eemnes

vrijdag

18-okt-24

Wie is de heilige Geest

Externe locatie

zaterdag

19-okt-24

Hoe kan je de heilige Geest ontvangen

Externe locatie

Woensdag

23-okt-24

Hoe nu verder

Gebouw "De Wel" Eemnes

Herfstvakantie 26/10 - 3/11

Woensdag

6-nov-24

Hoe kan ik het kwade weerstaan

Gebouw "De Wel" Eemnes

Dinsdag

13-nov-24

Geneest God ook nu nog

Gebouw "De Wel" Eemnes

Woensdag

20-nov-24

Hoe zit het met de kerk

Gebouw "De Wel" Eemnes

 

De eerstvolgende cursus start 4 september aanstaande!

Geef je op via deze link! 

Marriage course

Tips, tools en verdieping voor je relatie! Dat is de Marriage Course. Tijdens zeven inspirerende en gezellige avonden ontdek je hoe jouw relatie nog sterker kan worden.

Op de avonden worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals communicatie, conflicten oplossen, seksualiteit, de rol van je familie enz. Dat alles vanuit de gedachte, dat het huwelijk méér is. Je zou kunnen zeggen dat het Gods ‘uitvinding’ is om ons plezier en geluk te bezorgen en een veilige basis voor onze kinderen. 

Samen met een kleine groep eet je eerst gezellig en kijkt naar de uitleg op de DVD. Het uitvoeren van de opdrachten en erover praten doe je elk als echtpaar apart, dit wordt dus niet in de groep gedeeld. Hoewel de cursus is bedacht vanuit een Bijbelse visie op het huwelijk, kan je ook als niet-christelijk stel of wanneer één van de partners christelijk is, prima deelnemen aan de cursus.

Parenting Teenager course

De Parenting Teenagers Course is een opvoedcursus voor ouders van 11- tot 18-jarigen. Deze cursus laat ouders stilstaan bij hun unieke rol als opvoeder. Ze wisselen onderling ervaringen uit en denken aan de hand van vijf thema’s na over hun gezinscultuur en opvoeding.

  • Het doel voor ogen houden
  • Tegemoetkomen aan behoeften
  • Grenzen stellen
  • Emotionele gezondheid ontwikkelen
  • Groeien in verantwoordelijkheid

Ontmoeting, herkenning en inspiratie staan centraal. De cursus is geschikt voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De Parenting Teenagers Course is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.

Cursus Vrijheid in Christus

Het doel van de cursus is om als christen verder te groeien in discipelschap. Vaak wordt de cursus gebruikt na de Alpha-cursus, maar ook voor mensen die al jaren christen zijn biedt deze cursus weer nieuwe inzichten en stappen om meer en meer in vrijheid te gaan leven.
De cursus is een individueel proces dat je als groep doormaakt.
De cursus leert je:

  • De waarheid over wie je bent in Christus je eigen te maken
  • De strijd tegen de wereld, het vlees en de duivel te begrijpen en overwinnen
  • De autoriteit die je hebt gekregen te begrijpen en gebruiken
  • Verantwoordelijkheid te nemen om te leven in vrijheid die je is gegeven

De cursus is 13 avonden en 1 zaterdag.